​Publieke ruzie bij Lincherie-eigenaar

​Publieke ruzie bij Lincherie-eigenaar

Voormalig ceo Ignace Van Doorselaere ligt overhoop met voorzitter Herman Van de Velde van lingeriegroep Van de Velde. Het conflict tussen de twee wordt in het openbaar uitgevochten, schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd.

Van Doorselaere, die een half jaar terug na een dienstverband van twaalf jaar bij het moederbedrijf van Lincherie vertrok, haalde scherp uit naar de familie Van de Velde. Herman Van de Velde zei vervolgens in een interview dat de oud-topman ‘een nogal dominante persoonlijkheid’ heeft en ‘liever alleen de lijnen wil uitzetten’. Ook zou hij zwaar gefocust zijn op de ebitda, terwijl het familiebedrijf meer naar de lange termijn kijkt.

Daarop plaatste Van Doorselaere eerst een reactie op het lezersforum, waarin hij de kritiek weerlegde. Ook geeft hij in een opiniestuk tips eigenaars van familiebedrijven, waaronder ‘steun de ceo en de directie niet alleen in de raad van bestuur, maar ook in de gang’ en ‘Leer ‘merci’ zeggen aan mensen die hard voor jou vechten’.

Van de Velde zag zijn omzet vorig jaar voor het eerst in negentien jaar teruglopen. De lingeriegroep worstelt volgens analisten met e-commerce, terwijl de eigen winkels in de Verenigde Staten verliesgevend zouden zijn. Erwin Van Laethem is tegenwoordig ceo van het Belgische bedrijf, dat meer wil investeren in e-commerce.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends