Dunkin’ Donuts opent binnen Media Markt

Dunkin’ Donuts opent binnen Media Markt

Media Markt gaat experimenteren met shop-in-shops van Dunkin’ Donuts. Dat bevestigen beide retailers tegenover RetailNews. “We zijn nu in gesprek om de laatste punten op de i te zetten voor een samenwerking”, zegt franchisenemer Roberto Fava van Dunkin’ Donuts. Hij verwacht dat de handtekeningen op korte termijn worden gezet.

Waar de eerste testvestiging in Nederland wordt geopend en hoe de samenwerking eruit komt te zien, wordt waarschijnlijk volgende maand bekendgemaakt. Er wordt nu gekeken welke locaties geschikt zijn, zegt een woordvoerder van Media Markt. Als het experiment aanslaat, moeten er door heel Europa shops van Dunkin’ Donuts bij Media Markt worden geopend, aldus Fava. 

Fava, die ook achter Ice Bakery en de flagshipstore van Duo Penotti in Amsterdam zit, richt zich sinds vorig jaar op de groei van Dunkin’ Donuts in Nederland. De eerste twee vestigingen bevinden zich eveneens in Amsterdam, naast of tegenover Starbucks. De horecaondernemer wil op eigen kracht groeien naar veertig tot zestig vestigingen in Nederland, vertelde hij woensdag op de Provada.

De samenwerking tussen Dunkin’ Donuts en Media Markt komt niet helemaal uit de lucht vallen. Fava maakte eerder dit jaar al bekend gesprekken te voeren met de elektronicaketen en Praxis over het openen van shop-in-shops. Verder opende de donutketen in München eind vorig jaar al een tijdelijke ‘mobiele winkel’ binnen Media Markt.
 

Reacties

Als je dan geen sterke drank mag verkopen verkoop je toch gewoon donuts. Heel slim!

Geplaatst door Machiel van der Made op 1 juni 2017 om 16:35

Laatste nieuws

RetailTrends