PostNL wil pakketjes ‘van seconde tot seconde’ volgen

PostNL wil pakketjes ‘van seconde tot seconde’ volgen

PostNL wil pakketjes in de toekomst zeer nauwkeurig kunnen volgen met behulp van chiptechnologie. Dat is nu al mogelijk, maar nog duur, zei business consultant Aimee van Nunen van de pakketvervoerder tijdens het event Emerce Tech Live.

Het pakketbedrijf experimenteert al langer met geavanceerde volgsystemen, om daar zelf ervaring mee op te doen. Technisch kan er volgens Van Nunen al veel, maar is het nog niet economisch verantwoord. “Wij vervoeren jaarlijks 165 miljoen pakketten, om daarop allemaal chips te bevestigen zou een kostbare zaak worden.”

Chips worden volgens Van Nunen steeds goedkoper. Zo wijst ze op een fabriek in Silicon Valley, die binnenkort NFC-chips gaat 3D-printen die twaalf tot vijftien cent per stuk kosten. “Nog te duur, maar je komt al aardig in de richting.”

Tot op de seconde weten waar een pakket zich bevindt, zou volgens de business consultant goed kunnen zijn bij de verzending van bijvoorbeeld juwelen. Een andere technieken die worden onderzocht zijn sensoren voor koelboxen met etenswaren, die aangeven wanneer de box wordt geopend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!