‘Blokker is een schip dat slagzij maakt’

‘Blokker is een schip dat slagzij maakt’

Blokker Holding heeft ‘een terecht besluit’ genomen om het bedrijf flink in te krimpen. Dat stelt CNV-bestuurder Martijn den Heijer in een reactie op het grote verlies van Blokker Holding over 2016. Met de ingreep is echter niet alles opgelost, zegt hij tegenover het ANP. “Er zullen echt nog stappen gezet moeten worden.”

Blokker Holding maakte dinsdag bekend het vorige boekjaar met een verlies van 180 miljoen euro te hebben afgesloten. De rode cijfers worden veroorzaakt door winkelsluitingen en dalende omzetten. Het concern wil alleen door met de huishoudwinkels, die met een daling van ruim tien procent juist het zwakst presteren.

Ketens als Intertoys, Xenos en Big Bazar worden verkocht. Er liggen volgens Den Heijer nog een paar moeilijke jaren in het verschiet. Bij de winkels van Blokker moet er volgens hem onder meer nog goed gekeken worden naar het assortiment en de locaties om verder mee te gaan.

Blokker is volgens retailexpert Rupert Parker Brady geen zinkend schip, maar een schip dat slagzij maakt. “Er moet snel heel wat water uitgepompt worden zodat het weer recht komt te liggen.” Reorganiseren doet pijn, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Het is zeven keer goedkoper om een winkel om te bouwen dan compleet te sluiten, inclusief personeel dat wordt ontslagen.”

Blokker en Marskramer namen de afgelopen twee jaar al in stilte afscheid van tientallen filialen. Daar komen bij beide formules nog eens honderd winkelsluitingen bovenop. Blokker wil door met vierhonderd vernieuwde winkels, terwijl Marskramer wordt voortgezet als franchiseformule.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!