‘Bugaboo-bedenker blijft na verkoop betrokken’

‘Bugaboo-bedenker blijft na verkoop betrokken’

Medeoprichter Eduard Zanen van Bugaboo verlaat het bedrijf na de verkoop. Geestelijk vader Max Barenbrug blijft als ontwerper bij de kinderwagenverkoper betrokken, schrijft Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden.

Bugaboo zou op grote belangstelling kunnen rekenen, met name van investeringsmaatschappijen. “Dan moet je denken aan het formaat EQT, IK Investment Partners of Gilde”, zegt een bankier. Ook sluit hij niet uit dat een luxeconcern als LVMH, het moederbedrijf van onder meer Louis Vuitton en Dior, een overname van Bugaboo overweegt.

De verkoop is het gevolg van een ruzie tussen Barenbrug en Zanen en moet na de zomer plaatsvinden. Het conflict tussen het duo speelt al langer en leidde in 2012 al tot de afspraak dat ze alle aandelen zouden verkopen, als ze echt niet meer met elkaar door één deur zouden kunnen. Zanen probeerde die clausule onlangs via de rechter te activeren, op straffe van een dwangsom van tien miljoen euro. Het is niet duidelijk of die stap heeft geleid tot de geplande verkoop.

Bugaboo moet zo’n tweehonderd miljoen euro opleveren. Het in 1999 opgerichte merk is inmiddels goed voor een jaaromzet van zo’n 150 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van twintig miljoen euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!