Doorstarter telde ruim vier miljoen neer voor Charles Vögele

Vidrea Retail heeft 4,4 miljoen euro betaald voor de overname van de Nederlandse winkels van Charles Vögele. Twee miljoen euro werd neergelegd voor de inventaris en voorraad, de rest geldt als vergoeding voor de boedelkosten. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren van Charles Vögele.

Charles Vögele trok na zijn faillissement begin dit jaar de interesse van zeventien partijen, waaronder opkopers. Zes partijen brachten daadwerkelijk een bieding uit, waarna de curatoren met de twee hoogste bieders de onderhandelingen startten. De verkoop aan Vidrea Retail, dat in het faillissementsverslag Victory & Dreams wordt genoemd, is volgens de curatoren ‘een profijtelijke transactie voor de boedel’. Bovendien is er sprake van een maatschappelijke betekenis, omdat de nieuwe eigenaar zo’n negentig procent van het personeel een nieuwe arbeidsovereenkomst aanbiedt.

De doorstarter vindt het belangrijk om klanten van Charles Vögele aan zich te binden. Daarom accepteert het bedrijf vanaf 1 september alle giftcards, cadeaucheques en tegoedbonnen die de modeketen voor zijn faillissement heeft verstrekt. Er staat voor bijna negen ton aan cadeaubonnen uit.

Vidrea Retail heeft de ambitie om één van de grootste moderetailers van ons land te worden en mikt op een keten van zo’n tachtig multibrandstores. Van de 97 huurovereenkomsten waar Charles Vögele over beschikte, zijn er dertig door verhuurders opgezegd. Via een indeplaatsstelling wordt getracht een deel van die winkels open te houden. De verhuurders in Broek op Langedijk, Landgraaf, Leerdam, Nunspeet en Winterswijk willen daar niet aan meewerken; zij worden door de curatoren gedagvaard.
 

RetailTrends