Aandeelhouder Hudson’s Bay stuurt aan op winkelsluitingen

Aandeelhouder Hudson’s Bay stuurt aan op winkelsluitingen

Investeerder Land & Buildings wil dat Hudson’s Bay meer doet om de waarde van zijn vastgoedportfolio te verzilveren. Daartoe zouden eventueel winkels moeten worden gesloten om de panden een nieuwe bestemming te geven, schrijft medeoprichter Jonathan Litt van de aandeelhouder volgens Bloomberg in een brief aan de directie.

Hudson’s Bay is een ‘op en top vastgoedbedrijf’, schrijft Litt. “Als er een slimmer en beter gebruik voor de locaties is, zouden winkels gesloten en herontwikkeld moeten worden om er maximaal te profiteren.” Het maximaliseren van de waarde van Hudson’s Bay ligt volgens hem in het vastgoed en niet in de retailmerken. Het warenhuisconcern besteedt volgens Litt ten onrechte veel tijd aan ‘moeizame fusies’.

Litt stelt verder dat het management moet kijken of het loont om Hudson’s Bay van de beurs af te halen. Land & Buildings stapte twee jaar geleden in Hudson’s Bay en heeft 4,3 procent van de aandelen in handen. Het Canadese winkelconcern laat weten op korte termijn met een reactie op de brief van Litt te komen. Hudson’s Bay opent vanaf augustus zijn eerste warenhuizen in Nederland. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!