HEMA bouwt honderd winkels om: ‘Resultaten bemoedigend’

HEMA bouwt honderd winkels om: ‘Resultaten bemoedigend’

HEMA heeft de afgelopen maanden meer dan honderd winkels in Nederland en België omgebouwd naar de internationale formule. Hoewel de winkels nog relatief kort open zijn, zijn de eerste resultaten bemoedigend. Dat laat HEMA donderdag weten in een persbericht.

De nieuwe formule wordt al gevoerd in steden als Barcelona en Parijs en zou overzichtelijker en inspirerender zijn vanwege een indeling in zogenoemde werelden. Het concept werd vorig jaar in tien winkels in Nederland en België getest, waarna de retailer overging tot een grootschalige uitrol.

HEMA bouwt in eerste instantie de 386 kleine winkels in de Benelux om naar het nieuwe concept. Later dit jaar volgt een pilot met de grote winkels in Tilburg, Antwerpen en Brussel. Daar wordt ook de foodafdeling op de schop genomen.

HEMA heeft nu zo’n zevenhonderd winkels in zeven landen en opent vooral nieuwe vestigingen in het buitenland. De retailer zegt ook nog groeikansen in Nederland te zijn. Dit jaar openen een handvol nieuwe vestigingen hun deuren.

Eerder deze maand doken geruchten op dat de eigenaar van HEMA, Lion Capital, binnenkort van start gaat met het verkoopproces van de winkelketen. Lion Capital zou mikken op een verkoop in 2018 en 1,4 miljard euro voor de winkelketen willen ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!