Hunkemöller wil vervijfvoudigen in Spanje

Hunkemöller wil vervijfvoudigen in Spanje

Hunkemöller opent dit jaar vijftien nieuwe winkels in Spanje. De lingerieketen wil zijn winkelbestand er de komende jaren vervijfvoudigen, om in 2021 de grens van honderd winkels te doorbreken. Dat zegt coo Vi Patel tegenover Modaes.es.

Hunkemöller ziet Spanje als een van de vijf grootste lingeriemarkten van Europa. Vanwege de economische crisis lag de focus de afgelopen jaren echter op andere landen, zoals Duitsland. De Nederlandse keten ziet uiteindelijk ruimte voor 150 tot 180 verkooppunten in Spanje.

Hunkemöller verwacht later dit jaar zijn negenhonderdste winkel te openen. Onder leiding van investeringsmaatschappij Carlyle heeft de retailer zijn expansieniveau flink opgevoerd. In 2020 wil de lingerieketen over 1300 winkels beschikken om een jaar later voor het eerst de omzetgrens van een miljard euro te doorbreken.

De omzet van Hunkemöller lag vorig jaar rond de vijfhonderd miljoen euro. De ebitda bedroeg 61 miljoen euro, een groei van elf procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor dit jaar verwacht Patel een groei van de ebitda van zo’n vijftien procent.

Lees op RetailTrends.nl meer over de ambities van Hunkemöller.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!