Boekenparadijs in de stad van de panda's

Boekenparadijs in de stad van de panda's

Voor de vaste lezers van deze website zal het inmiddels een bekende naam zijn: Zhongshuge. De Chinese boekwinkelketen kwam in ruim een jaar tijd drie keer voorbij dankzij opvallend storedesign. Na de boekwinkels in Hangzhou, Yangzhou en Shanghai is het nu de tijd voor een pareltje in Chengdu.

Chengdu is vooral bekend als de stad van de panda’s. Je vindt er het grootste reservaat ter wereld gericht op het fokken van panda’s. Inderdaad, ook de twee aanwinsten van Ouwehands Dierenpark komen er vandaan. Zhongshuge omarmt de panda’s in zijn nieuwste winkel, zoals altijd ontworpen door X+Living. Zo is er een heus bamboebos, een ruimte gevuld met ‘bamboevormige boekenschappen’. Kleine tafels op de winkelvloer moeten bamboescheuten voorstellen.

De nieuwe boekenwinkel bevindt zich in het Yintai Center. Wie de lift naar de vierde verdieping van het gebouw neemt, kan het pand niet missen. De glazen vliesgevel is volgeschreven, om zo een verwijzing te maken naar de culturele geschiedenis van Chengdu.

Wie door het bamboebos loopt komt terecht op de kinderafdeling, dat als een jungleparadijs is ingericht. Wie goed kijkt ziet meerdere panda’s ‘verscholen’ in het interieur. Verder is de afdeling aangekleed met spiegelende plafonds, iets wat we ook van de andere winkels van Zhongshuge kennen.

De winkel bestaat verder nog uit twee aparte zones, waaronder een vijf meter hoge ruimte met rode, bakstenen muren. Bezoekers kunnen daar onder meer een boek lezen voor een Frans balkon.

Verder is de boekenwinkel uitgerust met een lezingzaal, waar je op verschillende hoogtes kunt lopen of zitten. Mede dankzij opnieuw een spiegelend plafond heeft de ruimte wat weg van terrasvelden. Op deze plek worden lezingen of andere voorstellingen gehouden.