Curatoren treffen verdachte transacties aan bij Charles Vögele

Curatoren treffen verdachte transacties aan bij Charles Vögele

De curatoren van Charles Vögele zijn in hun onderzoek naar paulianeus handelen gestuit op verdachte transacties. Voorafgaand aan het faillissement van de modeketen hebben er diverse overboekingen plaatsgevonden naar de holding in Zwitserland. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren van Charles Vögele.

De transacties naar Zwitserland zijn goed voor een bedrag van zo’n negenhonderdduizend euro. Daarnaast zijn de curatoren gestuit op een half miljoen aan overboekingen met een onbekende bestemming. De advocaat van de holding is inmiddels om een verklaring gevraagd.

Bestuurders van bedrijven kunnen bij dergelijk handelen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Ook is een strafrechtelijke vervolging mogelijk, schrijft Het Financieele Dagblad.

De Nederlandse organisatie van Charles Vögele werd gefinancierd door de Zwitserse holding, die begin dit jaar de geldkraan dichtdraaide. Het moederbedrijf zegt nog ruim 65 miljoen euro tegoed te hebben.

Een groot deel van de winkels van Charles Vögele is inmiddels doorgestart door Vidrea Retail, dat ze ombouwt naar multibrandstores. Eind augustus gaan de eerste vernieuwde winkels open.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends