Blokker sluit sociaal voorakkoord in België

Blokker België sluit zes winkels minder dan oorspronkelijk gepland. De winkelketen kondigde begin dit jaar aan 69 van zijn 190 filialen te sluiten, maar mede door de inspanning van vakbonden wordt de pijn iets verzacht.

De directie van Blokker België heeft vorige week een sociaal voorakkoord met de vakbonden gesloten, dat nu nog door de raad van bestuur moet worden goedgekeurd. De reeks winkelsluitingen gaat deze maand van start en moet nog dit jaar zijn afgerond. Filialen in Herstal, Evergem, Ronse, Poperinge, Diest en Waregem ontspringen de dans.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de vakbonden alle verhuurders hebben gevraagd een inspanning te leveren om de winkels open te houden. Het verzoek voor huurverlaging werd ook voorgelegd aan Blokker zelf, dat veertig winkels in eigendom heeft. De retailer stelde echter dat de huurprijs meestal al onder het marktniveau ligt.

Blokker heeft zijn omzet de afgelopen jaren flink zien afnemen in België en is er tevens verliesgevend. Door de herstructurering verliezen 279 mensen hun baan, waar eerder nog werd uitgegaan van 302 werknemers. “We hebben alles in het werk gesteld om de sociale impact zoveel mogelijk te beperken”, aldus ceo Bernd Bosch tegenover persbureau Belga.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!