‘Ook Plus in de race voor Emté’

‘Ook Plus in de race voor Emté’

Jumbo en Coop krijgen concurrentie in hun poging om Emté over te nemen van Sligro. Plus heeft belangstelling, terwijl de markt volgens Het Financieele Dagblad ook rekening houdt met ‘consortia van kleinere spelers’.

Jumbo en Coop kunnen vermoedelijk het meest betalen voor Emté, met een contant bod van tussen de 250 en driehonderd miljoen euro. Sligro zou echter niet te spreken zijn over de ‘agressieve toenadering’ van het eveneens Veghelse Jumbo. Mocht Sligro later deze maand bekendmaken zonder zijn supermarkten verder te willen, dan zal Plus zijn interesse kenbaar maken.

Andere opties voor Emté waar de markt rekening mee houdt zijn een joint-venture of andere vorm van samenwerking met leden van inkooporganisatie Superunie. Naast Plus wordt Detailresult daarvoor als mogelijkheid genoemd.

Jumbo liet eerder al weten van een bod af te zien als Sligro daar negatief tegenover blijft staan. Hoewel volgens het foodconcern ‘alle opties open liggen’, heeft een verkoop van Emté ‘niet de voorkeur’. Volgende week donderdag deelt Sligro de strategische plannen met zijn supermarktketen.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!