‘Productinformatie Amerikaanse import niet op orde’

‘Productinformatie Amerikaanse import niet op orde’

Onder meer Jumbo, Jamin en Albert Heijn hebben Amerikaanse importproducten in de schappen liggen waarvan de verpakkingsinformatie niet aan de Europese regels voldoet. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Foodwatch.

De voedselwaakhond kocht 86 importproducten uit de Verenigde Staten bij Jumbo, Jamin, Albert Heijn, Hoogvliet, Spar en Marqt. Geen enkel product voldeed volledig aan de regels omtrent informatie op de verpakking. Zo was de vermelding van de voedingswaarden bij bijna tachtig procent niet in orde. De wijze waarop de houdbaarheidsdatum werd vermeld was bij ruim zeventig procent niet volgens de Europese wet, terwijl de leesbaarheid en de lijst van ingrediënten allebei bij 77 procent onvoldoende waren.

De mate waarin producten niet aan de regels voldoen lopen sterk uiteen. Zo bevatten sommige producten verboden schadelijke stoffen en onjuiste vermelding van allergenen, terwijl het in andere gevallen gaat om iets te kleine letters op het etiket. Foodwatch concludeert dat het toezicht op de importproducten ‘enorm tekortschiet’ en heeft de betrokken retailers en voedselautoriteit NVWA opgeroepen actie te ondernemen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!