België onderzoekt productkwaliteit in outlets

België onderzoekt productkwaliteit in outlets

De Belgische minister van Consumentenzaken Kris Peeters wil de kwaliteit van producten in outletcentra onderzoeken. De aanleiding is Duits onderzoek, waaruit vorige week bleek dat de kwaliteit van kleding die in outlets wordt verkocht vaak slechter is dan in gewone winkels.

Peeters geeft de Economische Inspectie opdracht labtests te laten uitvoeren om de kwaliteit van merkkleding die in outletcentra wordt verkocht te controleren. “Een fabrikant die doelbewust voor outletwinkels merkkleding van mindere kwaliteit produceert, zonder dat de consument daarover wordt ingelicht, overtreedt de wet”, stelt de minister. Hij spreekt van bewuste misleiding, waarop boetes tot tweehonderdduizend euro staan.

Kledingstukken van merken als Levi’s, Hugo Boss en Tommy Hilfiger, afkomstig uit verschillende outletcentra, bleek onder meer sneller te krimpen en van goedkoper materiaal gemaakt. De Duitse onderzoekers bezochten ook de Roermondse Designer Outlet. Over de kwaliteit van kleding uit specifieke centra is niets bekend.

Naast de mindere kwaliteit kwamen valse afprijzingen naar voren uit het onderzoek van WDR. Kleding werd als aanbieding gepresenteerd, terwijl het nooit voor de originele prijs in de winkel had gehangen. De Autoriteit Consument en Markt liet weten de zaak te onderzoeken, mochten die praktijken ook in Roermond voorkomen.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends