Coolblue ziet winst in België teruglopen

Coolblue ziet winst in België teruglopen

Coolblue heeft vorig jaar een nettowinst van 757 duizend euro in België geboekt. Dat is een daling van twaalf procent ten opzichte van het jaar ervoor, schrijft De Tijd op basis van de jaarreking.

De lagere winst komt door de hogere kosten bij onze zuiderburen. Zo investeerde Coolblue onder meer in een nieuwe fysieke winkel in Zaventem, die in oktober openging. Eerder werd al bekend dat de omzet in België met 36 procent toenam tot 244 miljoen euro.

Ook dit jaar blijft Coolblue investeren in het land. Zo vertaalde het onlangs zijn website voor het Franstalige deel en ging het van start met zijn eigen bezorgdienst voor witgoed in Vlaanderen.

De totale winst van Coolblue kwam vorig jaar uit op 8,9 miljoen euro, een verdriedubbeling ten opzichte van 2015. De omzet bedroeg 857 miljoen euro, 55 procent meer dan een jaar eerder. De retailer liet eerder weten te verwachten ‘zijn winstgevendheid substantieel te verbeteren op de lange termijn’. Dit jaar denkt Coolblue de omzetgrens van één miljard euro te passeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!