‘Huurprijzen lopen in veel hoofdwinkelstraten terug’

‘Huurprijzen lopen in veel hoofdwinkelstraten terug’

De tophuurprijzen in de belangrijkste hoofdwinkelstraten van ons land laten vooralsnog geen stijging zien. Amsterdam en Utrecht vormen daarop een uitzondering, blijkt uit onderzoek van Colliers International. Daar stegen de tophuren naar respectievelijk 3.050 en 1.500 euro per vierkante meter per jaar.

De vastgoedadviseur verwacht de komende zes maanden stabiele huurprijzen in Amsterdam en Utrecht. In steden als Rotterdam, Den Haag, Nijmegen en Arnhem wordt een verdere daling van de tophuren verwacht.

Ook voor binnenstedelijke winkelcentra is volgens Colliers International over het algemeen sprake van dalende tophuurprijzen. Amsterdam en Utrecht zijn hier eveneens uitzonderingen, met name vanwege de populariteit onder internationale retailers. In Utrecht bleef de tophuur voor binnenstedelijke winkelcentra gelijk op 1.350 euro per vierkante meter per jaar, terwijl in Amsterdam een stijging naar 1.650 euro werd waargenomen. 

Het rendement van retailvastgoed op toplocaties daalt, doordat de aankoopprijs wordt opgedreven door een gebrek aan aanbod. Het is volgens head of research Bart Stek opvallend dat de huurprijzen in veel hoofdwinkelstraten en binnenstedelijke winkelcentra ook dalen. “We verwachten dat deze trends zich in het komende half jaar doorzetten.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends