‘Lidl bouwt ook groot e-commercedc in Venlo’

Lidl vestigt zich met een groot distributiecentrum in Venlo. Vandaaruit moeten klanten worden bediend die winkelen in de webshop van de supermarktketen, meldt De Limburger op basis van meerdere bronnen.

Lidl Nederland laat tegenover de krant weten dat het om een internationaal project gaat en zelf geen opdrachtgever te zijn. De supermarktketen opende een jaar terug een Nederlandse webwinkel, waar in eerste instantie alleen non-foodproducten werden verkocht. Eind vorig jaar werden daar ook wijnen aan toegevoegd. Het aanbod wordt in fases verder uitgebreid.

Lidl bouwt momenteel al een distributiecentrum voor e-commerce bij Roosendaal. Waar dat pand plaats biedt aan twaalfhonderd werknemers, wordt in Venlo gesproken van werkgelegenheid voor ‘honderden mensen’. De supermarktketen zal volgens een ingewijde vanuit het Limburgse dc een deel van Oost-Nederland en een deel van de Duitse markt beleveren.

De Duitse keten vestigt zich op Trade Port Noord, onderdeel van Greenport, en krijgt het grote distributiecentrum van Michael Kors als buurman. Het is nog onduidelijk wanneer het dc wordt geopend.

RetailTrends