'Hudson’s Bay loopt flink achter met verbouwingen'

'Hudson’s Bay loopt flink achter met verbouwingen'

Hudson’s Bay heeft onderschat wat voor een operatie het is om tien winkels tegelijk te openen. Dat zegt Jos van de Mortel, eigenaar van het warenhuis in Den Bosch, tegenover Quote. “De verbouwingen lopen flink achter.”

De Canadese retailer liet eerder doorschemeren medio augustus van start te gaan in Nederland, maar heeft nog altijd geen openingsdatum gecommuniceerd. In Amsterdam zouden bouwvakkers nog het werk zijn. Volgens Van de Mortel moet alles ‘snel, snel’, maar zijn er te veel tussenpersonen ingehuurd om het goed te managen. “Daardoor heb ik, om een voorbeeld te geven, maandenlang op de verbouwingsplannen moeten wachten.”

De opening van het pand in Den Bosch staat gepland op 21 september, maar die datum is volgens de vastgoedeigenaar met onzekerheid omgeven. Zo kwam de retailer er deze week achter dat de brandveiligheidscertificaten er nog niet zijn. “Zo’n aanvraag duurt doorgaans een poos”, aldus Van de Mortel.

Hudson’s Bay ontkent bij monde van een woordvoerder dat er sprake is van vertraging. Volgende week wil de retailer de exacte openingsdata van alle filialen communiceren. De dag van de officiële feestelijke opening staat al wel vast op 19 september.

Foto (Rijnboutt): Werkzaamheden aan de flagshipstore van Hudson's Bay in Amsterdam eerder dit jaar

Reacties

Ik vrees dat ze ook hun succes verkeerd hebben ingeschat. Ik hoop voor het retaillandschap in Nederland dat het een succes wordt, de grote vraag blijft of de (Nederlandse) consument nog wel zit te wachten op een groot warenhuis.

Geplaatst door Machiel R op 18 augustus 2017 om 10:51

TJa, ze krijgen natuurlijk maar één kans om in één keer hun nieuwe winkelconcept neer te zetten. En grote verbouwingen kosten nu eenmaal tijd, ook al omdat ze daarbij de nodige verrassingen ontmoet zullen hebben. Tja, en brandvoorschriften zijn natuurlijk een eerste vereiste om je klanten niet alleen in een mooie, maar ook in een veilige winkel te ontvangen. Benieuwd wat er in dat vreemde V&D pand in Den Bosch uitkomt.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 21 augustus 2017 om 16:39