‘Zorgen terreurdreiging in Kalverstraat toegenomen’

‘Zorgen terreurdreiging in Kalverstraat toegenomen’

Amsterdam heeft besloten geen extra veiligheidsmaatregelen te nemen naar aanleiding van de aanslagen in Spanje. Winkeliers in de Kalverstraat willen beveiliging in de vorm van paaltjes of bloembakken, schrijft RTL Z.

Ondernemers zijn bezorgd voor zowel hun personeel als winkelend publiek, zegt straatmanager Pauline Buurma. Die zorgen zijn na de aanslag van vorige week in Barcelona toegenomen, stelt zij. In de Spaanse stad kwamen dertien mensen om toen een busje inreed op mensen in de Ramblas, de drukste winkelstraat van de stad. “De Kalverstraat is onze bekendste winkelstraat en je kan er vanaf de Dam zo in rijden”, aldus Buurma.

Winkeliers en pandeigenaren dienden eerder al een verzoek in bij de gemeente voor automatische verkeerspalen. Daarover kregen zij volgens Buurma onlangs een ‘terughoudend antwoord’. Binnenkort gaan zij in gesprek met de gemeente. Amsterdam wijst erop dat er al zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen in de stad en dat er geen concrete dreiging bekend is. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends