‘Maastricht krijgt primeur met koopavond op zondag’

‘Maastricht krijgt primeur met koopavond op zondag’

Winkels in Maastricht openen komend voorjaar vermoedelijk tijdelijk hun deuren op zondagavond. De aanleiding is het zevenjaarlijkse feest Heiligdomsvaart, zegt centrummanager Paul ten Haaf tegen De Limburger.

Door Heiligdomsvaart vinden volgend jaar op zondag 27 mei en 3 juni grote stadsprocessies plaats, waardoor winkels op grond van het lokale beleid hun deuren dicht moeten houden. Ook een week eerder, op 20 mei, zijn de winkels in verband met Pinksteren al gesloten. “Op de keper beschouwt betekent dit dat de winkels in Maastricht bijna een maand op zondag dicht zijn, uitgerekend in een voor retailers zo belangrijke periode”, aldus Ten Haaf. Normaal zijn de winkels in de Limburgse stad zeven dagen per week geopend.

Zo’n lange periode van sluiting op zondag noemt de centrummanager ‘onwenselijk’, zowel voor retailers als consumenten. Daarom wil hij komend voorjaar uitwijken naar de zondagavond, als de festiviteiten achter de rug zijn. “Je toont dan respect voor de processie, laat ook de middenstand profiteren van de mensenmenigte en je voorkomt dat de binnenstad in één keer leegloopt met alle fileleed van dien.” 

Naar verwachting gaat de gemeenteraad akkoord met het voorstel. De winkelopenstelling op zondagavond is volgens de krant hoogstwaarschijnlijk een landelijke primeur. 
 

Reacties

Nou, het verhaal is toch wat anders dan de kop suggereert.
Dit lijkt toch gewoon een tijdelijke plaatselijke aanpassing aan plaatselijke omstandigheden, waarbij winkeliers compensatie krijgen via een extra koopavond op zondag. Dát is toch heel wat anders dan 'de koopavond op zondag'!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 30 augustus 2017 om 13:49

Laatste nieuws

RetailTrends