Jumbo: ‘Overname Emté is geen halszaak’

Jumbo: ‘Overname Emté is geen halszaak’

Een eventuele overname van Emté door Jumbo is van veel minder gewicht dan in het geval van Super de Boer en C1000. “We kunnen hooguit een paar procent aan ons marktaandeel toevoegen”, zegt cfo Ton van Veen in De Financiële Telegraaf.

De overname van Super de Boer en C1000 zette Jumbo ‘meteen op de kaart’, stelt Van Veen. “Van een kleine regionale speler werden we ineens een landelijke partij.” Met een overname van Emté is daarvan geen sprake. Het initiatief voor een eventuele deal ligt volledig bij Sligro, zegt de financieel topman. “Wij bieden meer dan alleen een zak geld, maar Sligro moet wel willen.”

Jumbo bracht in juli samen met Coop een bod uit op Emté, maar dat werd door moederconcern Sligro direct afgewezen. Het foodconcern liet weten de supermarkten niet te willen verkopen, maar wel een partner te zoeken om het gebrek aan schaalgrootte te compenseren. Ook Plus en Jan Linders toonden interesse voor een aantal Emté-winkels.
 

Reacties

Met een marktaandeel van 19% duld het Albert Heijn met een marktaandeel van 35% nog ver voor zich. Jumbo heeft de ambitie om verder te groeien, maar op eigen kracht is dat gezien de verzadiging van de markt bijna onhaalbaar. Het is pure speculatie, maar ik verwacht dat Boni ook nog wel eens een goede overnamekandidaat kan zijn voor Jumbo.

Verdere consolidatie in Nederland wordt onvermijdelijk, gezien de ontwikkelingen bij Vomar, verwacht ik ook daar binnenkort een overname door DetailResult (Dirk).

Aangezien Sligro zó zijn hakken in het zand heeft gezet rondom Emté, verwacht ik niet dat deze onder de vlag van Jumbo gaan opereren. Ik denk vooral dat Plus hier veel kans maakt.

Geplaatst door Seb Seb op 30 augustus 2017 om 10:32

Laatste nieuws

RetailTrends