Big Bazar wil ‘grote nummer twee’ achter Action worden

Big Bazar wil ‘grote nummer twee’ achter Action worden

Big Bazar wil zijn aantal winkels in Nederland en Vlaanderen verdubbelen. De discountketen ziet ruimte voor ‘een grote nummer twee’ achter Action, zegt topman Roland van Geest in het Algemeen Dagblad.

Big Bazar heeft nu 140 winkels. Vorige maand maakte de keten bekend dit jaar 25 nieuwe vestigingen te openen. De bestaande filialen laten groeipercentages zien van vier à vijf procent, zegt Van Geest. Sinds zijn aantreden heeft hij onder meer het assortiment aangepast en gekozen voor grotere winkels. “We waren te weinig zichtbaar.”

Van Geest ziet kansen voor meerdere grote discounters. Hij verwijst naar supermarktketens Lidl en Aldi, die ook naast elkaar kunnen bestaan. Ook in het buitenland ziet de Big Bazar-topman meerdere sterke discounters, zoals B&M, HomeBargains en Poundland in het Verenigd Koninkrijk en Tedi, Black Action en Jawohl in Duitsland. “Discount is echt booming.”

Moederconcern Blokker Holding zette Big Bazar, net als vrijwel al zijn andere winkelformules, eerder dit jaar in de etalage. Volgens Van Geest is er ‘brede interesse’ voor de winkelketen. Tot nu toe werd alleen woonwinkelketen Leen Bakker al verkocht, aan Kwantum-eigenaar Gilde Equity Management.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends