‘IKEA erkent misstanden rond chauffeurs’

‘IKEA erkent misstanden rond chauffeurs’

IKEA heeft in Brussel overleg gevoerd met de International Transport Workers Federation. Daarbij heeft de meubelketen laten zien de aanhoudende zorgen over de arbeidsomstandigheden serieus te nemen, stelt FNV, dat ook bij het overleg aanwezig was.

Vakbonden willen dat chauffeurs die werken in de IKEA-keten arbeidscontracten krijgen in de landen waar ze feitelijk werken. Daarmee krijgen chauffeurs de bescherming en rechten die ze moeten hebben en worden ze niet meer ‘tegen elkaar uitgespeeld’, aldus FNV. IKEA is volgens de bond de eerste retailer die publiekelijk kenbaar maakt zijn verantwoordelijkheid te nemen. FNV-bestuurder Edwin Atema spreekt van ‘een eerste positieve stap’. “IKEA heeft heel lang ontkend wat chauffeurs allang wisten.”

FNV deed eerder dit jaar aangifte tegen een transporteur die voor IKEA rijdt, maar wees tegelijkertijd de retailer op zijn verantwoordelijkheid. De ‘uitbuiting’ van de chauffeurs zou volgens de bond voortkomen uit een ‘doorgeslagen winstbejag’ van de meubelketen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!