‘Marktplaats meest bezochte webwinkel’

‘Marktplaats meest bezochte webwinkel’

Marktplaats is met bijna 4,5 miljoen bezoekers per maand de best bezochte e-commercesite van Nederland. AliExpress en Booking.com volgen op plek twee en drie, blijkt uit onderzoek van SEMrush.

Voor het onderzoek is gekeken naar de maand juli van dit jaar. Het Chinese AliExpress kon in die maand rekenen op 2,8 miljoen Nederlandse bezoekers. Verder in de top tien staan onder meer bol.com, AH.nl en Media Markt met respectievelijk 2,1 miljoen, 759 duizend en 741 duizend bezoekers. In het onderzoek zijn ook websites van banken en telecomaanbieders meegerekend.

Van het internetverkeer naar webshops in Nederland is 53,4 procent direct, blijkt verder uit het onderzoek. Verder komt ruim 31 procent via een zoekmachine bij een webwinkel terecht, bijna acht procent via een link op een andere website en iets minder dan vijf procent via een advertentie. Verwijzingen op social media zijn goed voor 2,7 procent van de webshopbezoeken.


 

Reacties 1


Remco de Swart 3 okt, 11:23

Cijfers van dit onderzoek slaan nergens op. Zie commentaar https://www.ecommercenews.nl/semrush-abn-amro-en-rabobank-zijn-heel-groot-in-ecommerce/ Ook mijn eigen bevindingen laten een heel ander beeld zien.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!