'Toys’R’Us overweegt faillissement aan te vragen'

'Toys’R’Us overweegt faillissement aan te vragen'

Speelgoedketen Toys’R’Us moet mogelijk binnen enkele weken faillissement aanvragen. Nerveuze leveranciers stellen strengere eisen richting de feestdagen, schrijft The Wall Street Journal.

Toys’R’Us, dat wereldwijd zo’n 1600 vestigingen telt, zou samen met zakenbank Lazard aan een oplossing van zijn financiële verplichtingen ter waarde van vijf miljard dollar. Volgend jaar moet zo’n vierhonderd miljoen aan schulden worden afbetaald.

Vanwege de financiële problemen willen leveranciers direct worden betaald en dreigen ze geen nieuwe producten te bezorgen als dat niet gebeurt. De Amerikaanse retailer overweegt nu een ‘Chapter 11’-procedure te starten, waarbij onder toeziend oog van de rechtbank gereorganiseerd kan worden.

Toys’R’Us was zo’n vijftien jaar actief in Nederland, maar nam in 2009 al afscheid van zijn zeventien winkels in Nederland. De winkels werden omgebouwd tot Toys XL, dat sinds vorig jaar een volledige dochterformule is van Blokker Holding. Het concern bouwt die winkels nu om tot Intertoys. Toys’R’Us heeft nog wel een Nederlandse webwinkel, die vanuit Duitsland wordt gerund.

Reacties