Problemen voor sportketens in België

Problemen voor sportketens in België

United Brands heeft bij de rechtbank bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd en gekregen. De sportretailer wil daarmee naar eigen zeggen ‘een rustperiode’ inlassen om financieel orde op zaken te stellen.

United Brands leed vorig jaar een verlies van bijna 3,8 miljoen euro. Met name concurrentie van webwinkels en dure huurcontracten zouden de retailer in de problemen hebben gebracht. Uiterlijk 17 november moet de sportwinkelketen een reorganisatieplan indienen, waarover de schuldeiser in december kunnen stemmen. United Brands heeft nog zo’n acht winkels in Vlaanderen en ontkent dat er plannen zijn voor verdere winkelsluitingen. “We zijn net aan het veranderen en verbouwen tot wat het nieuwe United Brands moet zijn”, zegt oprichter Marc Pierssens tegen Het Laatste Nieuws.

Pierssens ontkent dat United Brands op een faillissement afstevent. Onlangs werden grote winkels van de keten gesloten in onder meer Antwerpen en Mechelen, maar vanaf 2019 wil de retailer weer nieuwe vestigingen openen. Daarmee richt United Brands zich niet meer op steden, maar op zogeheten ‘baanwinkels’ langs drukke wegen.

Ook Sports Direct kampt met problemen in België, nadat het bekendmaakte acht winkels te willen sluiten. Naar aanleiding van een vakbondsactie die daarop ontstond, hielden 21 winkels de deuren afgelopen weekend uit protest gesloten.  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!