Primera verhoogt winst als coöperatie

Primera verhoogt winst als coöperatie

Primera heeft vorig jaar een winst van ruim 750 duizend euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit het jaarverslag van de coöperatie. Een jaar eerder bleef er onder de streep nog zo’n 470 duizend euro over.

De cijfers hebben betrekking op Coöperatie Primera, die als doelstelling heeft het rendement van de zelfstandige Primera-winkels in Nederland te bevorderen. De winkelketen telde aan het eind van vorig jaar 490 winkels, waarvan er veertien nieuw zijn geopend in 2016. Eind dit jaar hoopt de retailer de vijfhonderdste vestiging te openen.

Primera maakte eerder al bekend dat de omzet van de winkels met drie procent is opgelopen tot 686 miljoen euro. De coöperatie noteerde een omzetstijging van liefst zestien procent. Het bedrijfsresultaat liep op van ruim tien naar twaalf miljoen euro.

Het hoofdkantoor van Primera in Waardenburg is goed voor zo’n 48 voltijdsbanen. De retailer werd eerder deze maand uitgeroepen tot beste winkelketen in de categorieën cadeau, kantoorartikelen en leeswaren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!