‘Nergens in Zuid-Holland meer een outlet’

‘Nergens in Zuid-Holland meer een outlet’

De provincie Zuid-Holland moet een formeel besluit nemen om nergens meer een outletcentrum te bouwen. Dat staat in een brief die is opgesteld door INretail, Unibail-Rodamco en verschillende ondernemersverenigingen.

Een eventueel nieuw outletcentrum zou op geen enkele plek in Zuid-Holland op zijn plaats zijn, stellen de briefschrijvers. Met de komst van de outlet in Halfweg is de markt in de regio volgens hen verzadigd. Eventuele nieuwe winkelmeters mogen alleen worden toegevoegd als die zorgen voor een ‘kwaliteitsimpuls’ en een bestaand winkelgebied versterken. ‘De toevoeging van tienduizenden vierkante meters aan reguliere mode-, sport en schoenen in de vorm van een nieuw winkelcentrum, past niet bij deze gemaakte afspraken’.

In de brief wordt verder opgeroepen tot betere onderlinge afstemming van retailprojecten in de regio dan tot nu toe is gebeurd. Structuren zijn volgens de briefschrijvers overal met elkaar verweven en projecten in de ene gemeente hebben gevolgen voor andere. Gemeenten zouden daarom niet alleen ‘groene vinkjes’ moeten kunnen zetten bij de vraag of er afstemming heeft plaatsgevonden, maar de inhoud daarvan zou ook ‘nadrukkelijk moeten worden meegenomen’.

De brief volgt op het besluit van de gemeente Zoetermeer eerder deze maand om de bouw van Holland Outlet Mall af te blazen. Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad begin dit jaar nog met de plannen instemde, veranderde hun standpunt toen ontwikkelaar Provast zich terugtrok.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends