Hunkemöller mogelijk weer in de etalage

Hunkemöller mogelijk weer in de etalage

Investeringsmaatschappij Carlyle overweegt Hunkemöller van de hand te doen. De Nederlandse lingerieketen moet meer dan zeshonderd miljoen euro opleveren, meldt persbureau Bloomberg.

Hunkemöller werd begin vorig jaar nog overgenomen door Carlyle, dat ruim vierhonderd miljoen euro betaalde aan PAI Partners. Mede door de overnamekosten dook de retailer vorig boekjaar in de rode cijfers. In veertien maanden tijd werd een verlies van 3,6 miljoen euro geboekt bij een omzet van 398,5 miljoen euro.

Carlyle zou een verkoop overwegen, maar kan er ook voor kiezen Hunkemöller wat langer te houden. Topman Philip Mountford stelt in het oktobernummer van RetailTrends dat private equity-partijen doorgaans drie tot vijf jaar eigenaar blijven. “In die tijd moet je de schulden terugbetalen en uiteindelijk meer kapitaal opleveren dan ze hebben betaald.”

De ebitda van Hunkemöller bedraagt ruim 62 miljoen euro en moet in 2020 bijna verdubbeld zijn. Op de vraag of Hunkemöller onder druk van investeringsmaatschappij Carlyle beslissingen neemt die vooral goed zijn voor de portemonnee, antwoordt Mountford ontkennend. “Dat sta ik niet toe. Ik moet er ook voor zorgen dat er iets staat dat een lang leven beschoren is. Anders is het bedrijf in de toekomst niet te verkopen.”

Lees het volledige interview met Mountford in het oktobernummer van RetailTrends, dat vrijdag verschijnt. In deze 150ste editie staan ook interviews met onder meer Zeeman, Uniqlo, Plus, Happy Socks en voormalig bol.com-topman Daniel Ropers. Nog geen abonnee? Klik hier voor meer informatie.

Reacties 1


Ton Bos 4 okt, 12:40

Bedrijven zijn koopwaar geworden. En de meeste private equity partijen zijn verre van purpose- en waardengedreven. Daardoor is het ook voor de retailers waarin (tijdelijk) wordt geinvesteerd moeilijk de zich wereldwijd voltrekkende purpose trend te volgen. Dus ook de noodzakelijke steeds grotere klantgedreven investeringen te doen. Hunkemoller is een prachtig bedrijf. Het is te hopen dat deze ex VendexKBB loot, die al een aantal keren van eigenaar is gewisseld, niet zal worden opgezadeld met nog hogere schulden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!