Bemiddelaar biedt Paddepoel geen uitkomst 

Bemiddelaar biedt Paddepoel geen uitkomst 

De bemiddelingspoging tussen de winkeliers en Vereniging van Eigenaren (VvE) in het Groningse winkelcentrum Paddepoel is op niets uitgelopen. Bemiddelaar Koos Nauta deed namens de eigenaren een voorstel waarbij de verplichte koopzondag en bijbehorende boetes blijven bestaan, maar daar wil het merendeel van de ondernemers niet in mee.

Het Groningse winkelcentrum kwam vorig jaar in het nieuws toen bleek dat meerdere winkeliers voor duizenden euro’s aan boetes hebben openstaan omdat ze weigeren hun deuren op zondag te openen. Wie zich niet aan de openingstijden uit het huishoudelijke reglement van de VvE houdt, krijgt telkens een boete van vijfhonderd euro.

In het voorstel was voor kleine winkeliers een soepelere ontheffingsregeling opgenomen. Slechts twee van de aanwezige ondernemers stemden ermee in.

Nauta werd begin dit jaar door de gemeente aangesteld als bemiddelaar. In zijn conceptconclusie adviseerde hij nog te stoppen met het uitdelen van boetes aan winkeliers die niet op koopzondag open zijn, meldt het Dagblad van het Noorden. Waarom zijn advies niet in het voorstel is opgenomen, is nog onduidelijk.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends