Ahold Delhaize neemt laatste horde in België

Ahold Delhaize neemt laatste horde in België

Ahold Delhaize heeft een koper gevonden voor de laatste Albert Heijn in België, die vanwege de fusie moet worden afgestoten. Retail Partners Colruyt Group is de nieuwe eigenaar van de winkel in Antwerpen, die verder gaat onder de vlag van Spar.

Ahold en Delhaize fuseerden al ruim een jaar terug, maar de effectieve fusie werd tegengehouden doordat de supermarkt op de Groenplaats in Antwerpen maar niet werd verkocht. Zo heeft Ahold Delhaize in België nog twee aparte directiecomités met elk een commercieel beleid. Met de verkoop aan de divisie van de Colruyt Group voor zelfstandige winkels, is aan alle voorwaarden van de toezichthouder in België voldaan. 

De winkel wordt waarschijnlijk over een maand overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Het personeel blijft in dienst van Albert Heijn België en wordt ondergebracht in andere winkels in de omgeving van Antwerpen.

De Belgische krant De Standaard schreef in augustus dat Ahold Delhaize haast wilde maken met het afronden van de fusie, om in te kunnen grijpen bij de ‘slabakkende Belgische organisatie’. De retailer zou niet tevreden zijn over de prestaties bij onze zuiderburen. Topman Denis Knoops van Delhaize België werd vorige maand ontslagen en vervangen door Xavier Piesvaux, die overkwam van de Canadese tak van Walmart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!