Lidl plaatst pakketautomaten in België

Lidl plaatst pakketautomaten in België

Lidl heeft drie supermarkten voorzien van pakketautomaten voor het afhalen en retourneren van online bestellingen. De pilot wordt gehouden in België en wordt na een periode van een jaar geëvalueerd.

De pakketautomaten zijn afkomstig van Cubee, dat onlangs door het Nederlandse afhaalcentrum De Buren en zijn Belgische partner bpost werd gelanceerd. Cubee is een open netwerk van pakjesautomaten, waar meerdere logistieke dienstverleners gebruik van maken. Klanten kunnen daardoor online bestellingen bij Lidl in een pakketautomaat laten bezorgen, maar ook bestellingen die bij andere webwinkels zijn geplaatst.

De eerste pakketautomaten bevinden zich op de parkeerplaats van de winkels in Ekeren en Hamme en bij de ingang van het filiaal in Evere. Elke apparaat telt 58 kluisjes en is toegankelijk tijdens de openingsuren van de supermarkten. Klanten die een onlinebestelling bij Lidl komen afhalen, krijgen twintig procent korting op de aankoop van groenten en fruit.

Negentig procent van de producten uit de webshop van Lidl is geschikt om in de pakketkluizen te worden bezorgd. Die producten moeten straks ook naar andere automaten van Cubee verzonden kunnen worden. “Lidl wenst in de eerste plaats zijn supermarktnetwerk uit te bouwen met afhaalpunten”, aldus een woordvoerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends