Kruidvat opent woensdag een winkel van zijn concept Kruidvat in de Stad in Antwerpen. Het betekent de eerste Belgische stadswinkel van de drogisterijketen.

De winkel opent in een pand aan de Meir, waar Kruidvat al een reguliere winkel had. Kruidvat in de Stad richt zich op de ‘snelle behoefte’ van het winkelend publiek en heeft onder meer een groter assortiment tussendoortjes voor onderweg en beautyproducten. Daarnaast hangen er grote ledschermen en worden producten naar eigen zeggen op een ‘vernieuwende manier’ gepresenteerd. Ook hebben de kassa’s een ‘trapsgewijze opstelling’, die moet zorgen voor een snellere doorstroom.

Kruidvat in de Stad werd een jaar geleden in eigen land geïntroduceerd en heeft inmiddels vestigingen in meerdere grote steden. Net als in ons land gaat het in België in eerste instantie om een test, met de bedoeling bij succes in meer steden te openen.

Kruidvat opende de afgelopen jaren ‘vele tientallen’ winkels in België. Het succes daar heeft volgens moederbedrijf A.S. Watson geleid tot de stap naar Frankrijk, die ongeveer twee jaar geleden werd gemaakt.