Granny’s Finest opent deuren van eerste brandstore

Granny’s Finest heeft een eerste eigen winkel geopend in Rotterdam. Het breiconcept is gevestigd in een pand aan de Mariniersweg, dat zo’n 290 vierkante meter beslaat.

Granny’s Finest presenteert in de eerste brandstore zijn nieuwe herfst- en wintercollectie. Ook zullen er op vrijdagen regelmatig grannies in de etalage van de winkel breien.

Oprichter Niek van Hengel zei eerder dit jaar in RetailTrends al de toegevoegde waarde van een eigen winkel te zien. Destijds verkocht het label nog negentig procent van de producten via andere retailers en de rest via de eigen webshop. “Je kunt op zo’n plek perfect je merkidentiteit ventileren. Dat is veel meer dan een verkooppunt en toch anders dan andermans winkel waar je het met een beperkt aantal vierkante meters moet doen.”

Granny’s Finest had eind vorig jaar al even een pop-up store in Amsterdam, waar de reacties volgens Van Hengel ‘fantastisch’ waren. Het concept gaat eenzaamheid onder ouderen tegen door wekelijks handwerkclubs te organiseren. Bekijk een video-interview met Niek van Hengel op RetailTrends.
 

RetailTrends