'Tiental potentiële kopers voor Bugaboo'

'Tiental potentiële kopers voor Bugaboo'

Zo’n tien partijen hebben een ‘indicatief, niet bindend bod’ uitgebracht op Bugaboo. De biedingen liggen tussen de twee- en driehonderd miljoen euro, melden bronnen rond het verkoopproces aan De Financiële Telegraaf.

Vooral private equity-partijen zijn geïnteresseerd in het kinderwagenmerk. Onder meer HEMA-eigenaar Lion Capital en Action-moeder 3i zouden onder de gegadigden zitten, net als de Nederlandse investeerder Parcom. Daarnaast zouden er enkele biedingen zijn van branchegenoten. 

Bugaboo werd vorige maand in de etalage gezet door eigenaren Max Barenbrug en Eduard Zanen. De oprichters zijn al langere tijd gebrouilleerd, wat er vorig jaar nog toe leidde dat een verkooppoging aan investeerder CVC mislukte. Advocaat Peter Wakkie werd daarop ingeschakeld om te voorkomen dat een nieuwe verkooppoging ook mislukt. CVC behoort nu niet tot de geïnteresseerden.

Bij de zoektocht naar een nieuwe eigenaar wordt rekening gehouden met de strategie van de onderneming, zegt een woordvoerder. "Er moeten nieuwe modellen ontwikkeld worden en daar is geld voor nodig." Bugaboo is goed voor een jaaromzet van zo’n 160 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!