Amazon onder vuur in Engeland, Duitsland en Italië

Amazon onder vuur in Engeland, Duitsland en Italië

Het personeel van Amazon in een Brits distributiecentrum wordt slecht behandeld. Toiletbezoeken worden geklokt, targets zijn onhaalbaar en mensen vallen staand in slaap. Dat concludeert onderzoeksjournalist Alan Selby van de Britse krant Mirror, die vijf weken undercover in een magazijn in Tilbury werkte.

Selby kreeg naar eigen zeggen negen seconden de tijd om een item van een robot aan te nemen, klaar te maken voor verzending en door te geven. Dat moest hij urenlang achter elkaar doen, met een ‘onmogelijke’ target van driehonderd items per uur. Mensen die de doelen niet halen, dreigen volgens hem ontslagen te worden. Ambulances zouden regelmatig op moeten draven, omdat werknemers bezwijken onder de werkdruk.

Het is niet voor het eerst dat Amazon onder vuur komt te liggen vanwege de arbeidsomstandigheden. Zo kampte het Amerikaanse bedrijf afgelopen Black Friday nog met stakingen in Duitsland en Italië. De Duitse vakbond Verdi voerde actie in zes van de elf distributiecentra in Duitsland, omdat Amazon de gezondheid van werknemers in gevaar zou brengen. In Italië staakten vijfhonderd van de zestienhonderd werknemers in het dc in Piacenza, de grootste van het land.

Amazon zegt tegenover de Britse krant dat werknemers ‘een veilige en positieve werkomgeving’ te bieden en dat de targets zijn gebaseerd op prestaties van werknemers uit het verleden. In Duitsland wijst het bedrijf erop dat de meeste werknemers gewoon aan de slag waren. Bestellingen zouden geen vertraging hebben opgelopen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends