Hudson’s Bay houdt activistische aandeelhouder koest

Hudson’s Bay houdt activistische aandeelhouder koest

Hudson’s Bay Company heeft een overeenstemming bereikt met minderheidsaandeelhouder Land & Buildings. De activistische aandeelhouder Jonathan Litt heeft beloofd zich in ieder geval tot de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar stil te houden.

De Canadese retailer sloot in oktober een deal met private equity-firma Rhône Capital, dat een half miljard dollar investeert in ruil voor zo’n 22 procent van de aandelen. Daarnaast werd het vlaggenschip van Lord & Taylor voor 850 miljoen dollar verkocht. Land & Buildings kwam daartegen in opstand, door een klacht in te dienen bij de aandelenbeurs in Toronto. Die klacht is na gesprekken van tafel, waardoor de transactie tot tevredenheid van Hudson’s Bay deze week kan worden afgerond.

Land & Buildings riep Hudson’s Bay dit jaar onder meer op om meer moeite te doen om de waarde van zijn vastgoedportfolio te verzilveren. Ook stuurde de aandeelhouder aan op een vertrek uit Europa, waar de retailer actief is met warenhuizen in Nederland, België en Duitsland.

Land & Buildings heeft naar eigen zeggen in het bedrijf geïnvesteerd vanwege een ‘vastgoedportfolio van wereldklasse’. Litt zegt nu blij te zijn dat het management heeft aangegeven stappen te nemen om meer inkomsten te genereren uit de waardevolle bezittingen. “We kijken ernaar uit om verder samen te werken met het bedrijf om ervoor te zorgen dat de aandeelhouderswaarde wordt gemaximaliseerd”, aldus Litt.

Reacties 1


Theo Terdu 5 dec, 12:10

De vraag is voor hoe lang Land & Buildings zich koest zal houden. De perceptie van deze partij ligt immers op een ander vlak. Theo Terdu, Crisis & Risk Advisor

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!