Maatregelen tegen fraude met cadeaukaarten 

De BrancheVereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) helpt winkeliers fraude met cadeaukaarten te bestrijden. De aanleiding is berichtgeving van Kassa, waaruit bleek dat frauderen ‘kinderlijk eenvoudig’ zou zijn.

De branchevereniging heeft winkeliers geïnstrueerd alleen bestedingen met cadeaukaarten te accepteren aan consumenten die de kaart daadwerkelijk kunnen tonen. ‘Kaarten-apps’ en zelfgemaakte foto’s van een kaart moeten niet langer worden geaccepteerd. Ook moeten kaarteigenaren die hun saldo willen controleren voortaan een pincode invoeren. 

Bij de vereniging zijn slechts enkele fraudegevallen per jaar bekend, zegt bestuurslid Tamar de Leeuw van BVCNL. De maatregelen maken fraude volgens haar onmogelijk en bevorderen het vertrouwen van consumenten in cadeaukaarten. Consumenten die slachtoffer zijn geworden van fraudeurs mogen volgens haar schadeloosstelling verwachten.

Kassa testte twaalf cadeaukaarten en concludeerde dat met elf daarvan eenvoudig te frauderen was. Het gaat onder meer om de kaarten van VVV, HEMA, Intertoys en Préntal. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!