Alibaba opent dertig nieuwe Hema’s in Beijing

Alibaba opent dertig nieuwe Hema’s in Beijing

Alibaba breidt het aantal vestigingen van zijn Hema-supermarkt in Beijing dit jaar uit van vijf naar 35. Het totale aantal Hema-winkels wordt daarmee meer dan verdubbeld.

Met de vijf winkels in de Chinese hoofdstad wonen volgens nu anderhalf miljoen inwoners binnen een staal van drie kilometer van een Hema-supermarkt. Beijing geldt als testlocatie voor het ‘three kilometer ideal living’-concept, zegt ceo Yi Hou van Hema. Verschillende onderdelen van Alibaba, naast Hema onder meer Tmall en fietsdeelplatform Ofo, werken daarbij samen om gemeenschappen eenvoudig van het Alibaba-netwerk gebruik te laten maken. Zo bezorgt Hema binnen die straal binnen dertig minuten aan huis. 

Met de openingen in Beijing komt het totale aantal Hema’s op zestig. Naast de hoofdstad zijn er veertien winkels in Shanghai, twee in Ningpo en vier steden met één vestiging. 

De eerste Hema-winkel werd geopend in 2015. Alibaba nam recent nog een belang van 36 procent Sun Art Retail Group, waarmee de e-commercegigant mede-eigenaar is van 446 Auchan-supermarkten in China. Ook presenteerde Alibaba tijdens het Global Shopping Festival een prototype van Tmall Supermart, een eigen supermarktconcept dat gebruikmaakt van verschillende technologieën. Of en wanneer daar winkels van worden geopend, is nog niet bekend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!