Zo geeft Hermès blijk van zijn vertrouwen

Hermès was ruim veertig jaar geleden al aanwezig in Hongkong. Maar nog nooit opende er zo'n grote winkel als de nieuwste flagshipstore. Met een enorme oranje box in het Landmark Prince-gebouw op de hoek van Chater Road geeft het merk blijk van zijn vertrouwen in de luxemarkt.

De winkel telt ruim 850 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen en is met afstand de grootste vestiging in de stad. De winkel is ontworpen door designbureau RDAI, dat zijn inspiratie heeft gehaald uit de Hongkongse architectuur. Zo is de driedimensionale façade geïnspireerd op de traditionele bouwsteigers van bamboe. Die bestaat uit acht kilometer aan koperkleurige, aluminium buizen.

Het interieur bestaat uit een palet van warme kleuren, variërend van de zanderige tint van de damesafdeling tot de kleur van gebrand hout op de herenafdeling. Het aanbod bestaat uit zijdeproducten, lederwaren, geuren, sieraden, meubels en horloges. Ook zijn er privélounges om dingen op maat te laten maken.

Het was moeilijk een goede plek te vinden, zegt Hermès-ceo Axel Dumas. De grootte van de uiteindelijke locatie maakt de zaken volgens hem gecompliceerder. "Maar we geloven sterk in de toekomst van Hongkong.

 

Reacties 1


Theo Terdu 20 jan, 09:47

Dat is het nieuwe winkelen ! Chapeau !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in