Toys’R’Us gaat door, maar met 180 winkels minder

Toys’R’Us gaat door, maar met 180 winkels minder

Toys’R’Us sluit de komende maanden ongeveer een vijfde van zijn winkels in de Verenigde Staten. Tussen februari en april gaan 180 vestigingen dicht.

De speelgoedketen moest voor de feestdagen bescherming tegen een faillissement aanvragen voor de Amerikaanse en Canadese winkeloperatie. Dat deed het bedrijf om met investeerders en schuldeisers te kijken hoe de langetermijnschuld van vijf miljard dollar geherstructureerd kon worden. 

Toys’R’Us gaat verlieslatende locaties sluiten, zijn website en loyaliteitsprogramma verbeteren en investeren in de overgebleven winkels. Zo is er meer dan vierhonderd miljoen dollar gereserveerd om de speelgoedzaken de komende drie jaar van meer ervaren en beter betaald personeel te voorzien. Verder wil de retailer op een aantal locaties overstappen op ‘co-branded’ winkels.

De maatregelen zijn volgens topman Dave Brandon noodzakelijk om de faillissementsprocedure achter zich te kunnen laten. In een boodschap aan klanten benadrukt dat de winkels in alle grote steden in de Verenigde Staten openblijven, evenals in de rest van de wereld. In Canada worden geen vestigingen gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!