Mede-eigenaar Toys'R'Us koopt Bugaboo

Mede-eigenaar Toys'R'Us koopt Bugaboo

Bain Capital Private Equity is de nieuwe eigenaar van het Nederlandse kinderwagenmerk Bugaboo. Het betekent naar eigen zeggen de start van een ‘nieuwe fase in de groeistrategie’.

De Amerikaanse private equitypartij heeft al onder meer aandelen in speelgoedketen Toys ‘R’ Us en schoenenbedrijf Toms. Het huidige management blijf leiding geven aan Bugaboo. Ook blijft medeoprichter Max Barenbrug betrokken als chief design officer. Mededingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Naar verluidt lag de vraagprijs tussen de twee- en driehonderdmiljoen euro. 

“Bain Capital Private Equity heeft vertrouwen in onze langetermijn groeistrategie, cultuur en mensen uitgesproken en brengt waardevolle ervaring die ons in onze groeiplannen zal ondersteunen”, reageert cmo Madeleen Klaasen. Bugaboo werd in oktober door de gebrouilleerde oprichters Max Barenbrug en Eduard Zanen in de etalege gezet. Het Nederlandse merk is goed voor een jaaromzet van 160 miljoen euro. 

Eerder werd gemeld dat ook HEMA-eigenaar Lion Capital en Action-moeder 3i interesse zouden hebben getoond. Een eerdere verkooppoging aan investeerder CVC ging uiteindelijk niet door.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!