Spar test kassaloos betalen in België

Spar lanceert binnenkort een aantal testwinkels in België, waar klanten hun boodschappen mobiel kunnen afrekenen. Moederbedrijf Colruyt Group werkt daarvoor samen met FutureProof Retail, de Amerikaanse leverancier van de kassaloze oplossing.

De eerste testwinkels worden nog voor de zomer geopend. Klanten kunnen met hun smartphone producten scannen, terwijl ze aan het shoppen zijn. Ze kunnen de boodschappen op elk moment afrekenen op hun telefoon en zonder in de rij te staan de winkel verlaten. Het systeem kan worden geïntegreerd in het loyaliteitsprogramma Xtra.

Spar hoopt met de oplossing bestaande klanten te verblijden, nieuwe klanten aan te trekken, hen vaker terug te laten komen en de omvang van het winkelmandje te vergroten. “Vooral voor klanten die maar een paar items nodig hebben, zal dit een hoop tijd schelen”, stelt ceo Dirk Depoorter.

Spar is niet de eerste supermarkt die experimenteert met een kassaloze oplossing. Zo opende het volledig kassaloze concept Amazon Go recent de deuren in Seattle en test Albert Heijn in ons land de innovatie ‘tap to go’. De techniek is vooralsnog alleen beschikbaar in de AH to go op het hoofdkantoor in Zaandam, maar komt later dit jaar naar meer locaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!