Hunkemöller op zoek naar nieuw distributiecentrum

Hunkemöller neemt afscheid van haar huidige distributiecentrum in Hilversum. De lingerieketen stelt dat er te weinig ruimte is om de groeiambitie – zestienhonderd winkels in vijf jaar – te realiseren.

Het dc bevindt zich aan de Liebergerweg, tussen een woonwijk en een spoorlijn in. Topman Philip Mountford liet vorig jaar in gesprek met RetailTrends al doorschemeren niet helemaal gelukkig te zijn met die locatie. Omwonenden protesteerden de afgelopen jaren meermaals tegen de overlast door vrachtwagens van Hunkemöller. Logistiek adviseur Districon is nu tot de conclusie gekomen dat de beschikbare ruimte bij de huidige expansieplannen onvoldoende is.

Hunkemöller is een zoektocht gestart naar een nieuw onderkomen. Daarbij ligt de focus op de omgeving van Hilversum, vanwege de centrale ligging en de vele werknemers die uit de regio komen. In de komende maanden wordt het besluit over een nieuwe locatie genomen, waarbij zowel bestaande panden als nieuwbouw een optie zijn.

Eind volgend jaar wil Hunkemöller verhuizen naar een nieuw dc. Daarbij mikt de retailer op een hogere efficiëntiegraad in opslag, snelheid, kwaliteit en voorraadbeheer, terwijl ook het assortiment uitgebreid kan worden. Hunkemöller verkoopt niet alleen lingerie, maar ook badmode, beenmode en sportkleding. “Waar het stopt? Ik ga mezelf geen grens opleggen”, aldus Mountford vorig jaar in RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!