Maxeda: helft Formido's om naar Praxis

Maxeda: helft Formido's om naar Praxis

Vijf winkels van Formido worden nog dit voorjaar omgebouwd tot Praxis. In de komende anderhalf jaar moeten dat er veertig tot 45 van de in totaal 84 worden, zegt directeur Joost de Beijer tegenover vakblad MIX.

Maxeda heeft dinsdag een convenant aan de Formido-ondernemers gepresenteerd over de ombouwplannen. Daarin is de afhandeling voor vijf groepen franchisenemers uiteengesplitst. Een groep die wel het aanbod heeft gehad als Praxis verder te gaan, maar dat niet wil of financieel kan, zou in een penibele situatie zitten. Zij zijn vrij om te vertrekken, maar krijgen geen afkoopsom en kunnen daardoor in financiële problemen komen door het schrappen van hun winkelformule. Naar schatting van MIX gaat het om zo’n vijftien winkels.

Franchisers die wel naar Praxis om willen en mogen, krijgen de ombouw betaald en een voorstel voor een actieplan om de voorraad af te bouwen. Ondernemers die van Maxeda niet het aanbod hebben gehad als Formido verder te gaan, bijvoorbeeld vanwege de ligging, krijgen een afkoopsom van honderdduizend euro en zijn vrij met een andere formule in zee te gaan. Tot slot worden met franchisenemers die forse schulden hebben of die hun winkel gaan sluiten individuele afspraken gemaakt.

Naast de franchisewinkels heeft Formido ook negentien eigen filialen. Twee daarvan zijn inmiddels omgebouwd naar Praxis, maar het is niet duidelijk in welke tempo dat met de rest gebeurt. Maxeda heeft de bedrijfsleiders tijdens een aparte bijeenkomst geïnformeerd over de plannen, maar doet daarover geen mededelingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!