Marskramer maakt na kort geding plaats voor Big Bazar 

Marskramer verhuurt zijn winkel in Ridderkerk onder aan zusterformule Big Bazar. Vastgoedeigenaar Episo voorkwam dat in eerste instantie via een kort geding, maar inmiddels er overeenstemming bereikt tussen beide partijen. Dat laat een woordvoerder van moederbedrijf Blokker Holding weten aan RetailNews.

Episo spande een kort geding aan, omdat Marskramer zijn deuren in winkelcentrum Ridderhof had gesloten. De winkelketen zegde zijn huurovereenkomst – dat nog twee jaar doorloopt – op,  omdat Blokker Holding de exploitatie van alle eigen filialen wil staken. Bovendien was het filiaal in Ridderkerk volgens het bedrijf al jaren zwaar verlieslatend. 

Marskramer heeft eind januari zijn deuren in Ridderkerk gesloten. Colliers wees de retailer er echter als beheerder van Episo op dat de winkel tot het einde van de overeenkomst geëxploiteerd moet worden. Blokker Holding dacht daarvoor een oplossing te hebben gevonden, door Big Bazar voor de resterende huurperiode als onderhuurder op te laten treden.

Episo wilde eerst niet dat Big Bazar het bewuste pand overnam, omdat het met driehonderd vierkante meter te klein zou zijn en de formule er niet het volledige assortiment zou kunnen aanbieden. De vastgoedeigenaar stelde een ander leegstaand pand van 550 vierkante meter voor, maar daar ging de discounter niet op in. 

De rechter nam het Marskramer kwalijk dat de onderhuur aan Big Bazar pas op het laatste moment is voorgesteld aan Episo, waardoor de verhuurder geen tijd zou hebben gehad om een weloverwogen beslissing te nemen. Ook is er in het huurcontract de mogelijkheid opgenomen om het pand over te dragen aan Bart Smit, Xenos en Cook & Co, maar niet aan Big Bazar, waardoor de retailer uitdrukkelijke toestemming van de verhuurder nodig heeft.

Die is er inmiddels, stelt de woordvoerder. “Daarmee is de procedure voor beide partijen tot een einde gekomen.” De opening van Big Bazar staat voor 28 maart gepland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!