Einde lijkt nabij voor Toys'R'Us

Einde lijkt nabij voor Toys'R'Us

Toys’R’Us bereidt zich voor op een faillissement in de Verenigde Staten. De Amerikaanse speelgoedketen heeft geen koper kunnen vinden of een deal weten te bereiken met schuldeisers om de schuld te verlagen. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

De hoop dat er nog een oplossing komt vervaagt en het sluiten van de winkels zou steeds dichterbij komen. De Amerikaanse tak van Toys’R’Us vroeg vorig jaar al een bescherming tegen een faillissement aan. Begin dit jaar werden de plannen bekendgemaakt om 180 winkels te sluiten. Toys’R’Us kreeg een nieuwe lening van 3,1 miljard dollar om de winkels open te houden tijdens de transformatie, maar de resultaten zouden tijdens de feestdagen verder zijn verslechterd.

De problemen in het thuisland kunnen ook gevolgen hebben voor de overzeese divisies, die geen onderdeel uitmaken van het faillissement. In het Verenigd Koninkrijk wordt al een opheffingsverkoop gehouden, omdat gesprekken over een overname niets opleverden. De interesse van Alteri, eigenaar van de winkels van Intertoys en Bart Smit, is vooralsnog niet geconcretiseerd.

Toys’R’Us zou verder gesprekken voeren om de Aziatische en meest winstgevende tak te verkopen. Ook voor de activiteiten op het Europese vasteland, waaronder in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje, worden kopers gezocht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends