Dat het niet best gaat met warenhuisketen Macy's, is geen nieuws. Maar in plaats van de malaise alleen maar te lijf te gaan met winkelsluitingen, probeert de retailer eens iets nieuws. Met het pop-up concept The Market @ Macy's hoopt het zijn verkopen een impuls te geven.

Macy's stelt in eerste instantie tien winkels openen voor andere merken. De warenhuisketen spreekt van een retail as a service-model en neemt zijn gasten alle zorgen uit handen. Het opbouwen en afbreken doet de gastheer, terwijl het ook zijn points-of-sale en medewerkers beschikbaar stelt. De merken betalen een vaste fee, terwijl zij zelf alle omzet mogen behouden. Daarnaast worden alle pilotlocaties uitgerust met camera's, die onder meer demografische gegevens en realtime conversiedata vastleggen, en ook registereren hoevaak producten worden opgepakt en weer teruggezet.

Macy's had verwacht vooral kleine onlinespelers aan te spreken, maar ziet een bredere variatie aan merken van verschillend formaat en uit verschillende industrieën. Iedereen kan zijn eigen invulling aan de ruimte geven. Zo gebruikt Sony het om een van zijn films onder de aandacht te brengen, terwijl designer Catherine Malandrino er een nieuwe handtaslijn presenteert. 

Na zes maanden kijkt Macy's wat het effect op de verkoop en het aantal bezoekers is geweest. Op basis daarvan wordt bepaald of het zijn marktplaats naar meer warenhuizen brengt.