Claire’s nog diep in de financiële problemen

Claire’s nog diep in de financiële problemen

Winkelketen Claire’s moet mogelijk ergens in de komende weken faillissement aanvragen. De Amerikaanse tienerketen kampt nog altijd met een miljardenschuld, die met behulp van een Chapter 11-procedure geherstructureerd moet worden. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

De eerste berichten over de financiële problemen van Claire’s stammen al van twee jaar geleden. Destijds schakelde private equity-firma en eigenaar Apollo Global Management een advocatenbureau in om de gesprekken met schuldeisers over een herstructurering te starten.

De schuld van Claire’s ligt nog altijd boven de twee miljard dollar, grotendeels als gevolg van de overname door Apollo in 2007. Ruim 1,4 miljard dollar aan schulden moet volgend jaar opnieuw worden gefinancierd, terwijl deze week zestig miljoen dollar aan rente moet worden betaald.

Claire’s is in eigen land veelal gevestigd in winkelcentra en zou kampen met het teruglopende aantal bezoekers en de concurrentie van webwinkels. De retailer telt wereldwijd zo’n drieduizend vestigingen. In Nederland zijn een kleine dertig vestigingen, die veelal in grote steden zijn te vinden. Uit de jaarrekening over 2017 blijkt dat Claire’s in ons land verliesgevend is, maar er voor de lange termijn op winst wordt gerekend. Het Amerikaanse hoofdkantoor heeft daarbij zijn financiële steun toegezegd.

RetailTrends